Michiel Aangeenbrug winnaar van de Karperwedstrijd

Michiel Aangeenbrug winnaar van de Karperwedstrijd

Op zaterdag 26 Augustus 2023 organiseerde de activiteitencommissie van onze vereniging, de jaarlijkse Karper wedstrijd in Sliedrecht bij de Noord-Oost kwadrant.

Vijf vissers waren aanwezig bij de loting om 7.00 uur en de wedstrijd startte om 7.30 uur. Nadat de vissers alle spullen gereed hadden gezet , kon de tactiek om een karper te vangen beginnen.

Wel spannend want het is altijd de vraag of er karper uit het water komt. Wat in de voorgaande edities toch altijd een dingetje bleek te zijn. De eerste vis die bovenkomt is toch een brasem gevangen door Jan Kiewiet. Daarna is het toch echt een mooie schubkarper gevangen door Michiel Aangeenbrug van 78 cm en 6.8 kg.

Ad de Kok, die samen met mede activiteiten commissielid Jan de Heer deze Karper wedstrijd organiseerde, heeft tijdens de vissessie tijd gevonden om een verslag te schrijven, hieronder vind je dit verslag samen met de foto's.

Goedemorgen, even een verslag van de karper wedstrijd. Om rond 07.00 uur zijn de vissers aanwezig, er wordt gelijk geloot voor de vis stek en vervolgens wordt de stek opgebouwd. Er word hard gewerkt. Om 07.30 uur geef ik het startsein en de wedstrijd begint, spannend hoor! Aanwezig zijn Jan de Heer, Michiel Aangeenbrug, Cees Verheul, Jan Kiewiet en Ad de Kok.
Het is prachtig weer terwijl ik dit schrijf, het is nu 08.45 uur er is nog geen karper gevangen maar dat kan zomaar veranderen🐟🐠🎣
Nou om 08.50 uur vangt Michel een prachtige schub karper van 78 cm 6,8 kg.
Ik ben heel blij dat er nu tijdens de wedstrijd eindelijk eens een karper word gevangen.
Er word door Jan Kiewiet een grote brasem gevangen iedereen heeft wel een paar piepjes op de hengels gehad, hopende dat het karper is ???

Maar de wedstrijd duurt tot half één dus nu maar hopen dat er nog karpers gevangen worden het zou mooi zijn als iedere visser een karper op de kant krijgt,😇🎣 dan ga ik helemaal uit mijn plaat🎣😂y.
Ik heb mijn hengels opnieuw beaasd en ik krijg na 5 minuten een run, de pieper gilt het uit, beet, aan het gebonk op de hengel was het karper of zeelt, net voor de kant verspeel ik hem, das baaaaaalen zeg maar 😡. Maar we gaan gewoon door ik doe er één nieuwe boilies aan en gaan het weer proberen.

Ik geniet hier van, lekker in het zonnetje 🌅

Het laatste halfuur is aangebroken, spannend hoor. Komt er nog karper uit de vijver op het N-O Kwadrant in Sliedrecht. Viswater van De Voorn uit Sliedrecht, bedankt daarvoor.

Het venijn zit in de staart dus het kán nog ???

Helaas is er geen karper meer gevangen om half één wordt de karper wedstrijd afgeblazen door de wedstrijdleiding.

Alles opgeruimd en aansluitend de prijsuitreiking gedaan, Michiel had hem vorige jaar al, dus hij werd weer uitgereikt aan Michiel door de wedstrijd leiding.

Er werd nog wat nagepraat over van alles en Michiel bleef nog door vissen, succes.

Al met al was het gezellig daar aan de waterkant🎣😇🐟🌅🎣

Ook kwamen er nog belangstellenden kijken om de vissers aan te moedigen. Ook werd er nog aan de inwendige mens gedacht door de Kok, want het kookstel gaat altijd mee.;-)