PEUTERFONDS EVENEMENT 6 MEI 2023

PEUTERFONDS EVENEMENT 6 MEI 2023

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In het park in de Westwijk werd zaterdag 6 mei 2023 gezamenlijk gevist. Vrijwilligers van stichting Peuterfonds gingen samen vissen met cliënten van Stichting Buitenhof. Het is een volledig verzorgde dag waarbij op loopafstand vanuit het wooninitiatief, een één-op-één begeleiding vanuit het Peuterfonds en in samenwerking met onze HSV 't Voorntje was geregeld. en met medewerking van de gemeente Hardinxveld-Giessendam die het terrein keurig gemaaid had, zodat het voor een ieder toegankelijk was om met een begeleider een hengel uit te gooien.

De Stichting Buitenhof is een wooninitiatief in Hardinxveld-Giessendam Vanaf eind 2017 biedt Buitenhof woonruimte aan twaalf mensen met een beperking. Elke bewoner heeft een eigen levensloopbestendig appartement waar hij of zij zelfstandig kan wonen. Twee van de twaalf appartementen zijn bedoeld voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Stichting Buitenhof is een ouderinitiatief  met een grote mate van vrijwillige inzet.

Het Peuterfonds probeert samen met de vrijwilligers ( deze vrijwilligers komen uit heel Nederland, Chapeau daarvoor) een waar visfeest van te maken. Er wordt gevist met de vaste- en Feeder hengel op witvis.


Verslag van Ad de Kok ; ( Ad is samen met Wim den Hoed vrijwilliger bij het Peuterfonds). Om 08.30 uur verzamelen de vrijwilligers bij zorginstelling Buitenhof zich in het tuinhuis van Henk Leenman. Na de koffie kregen we uitleg wat de bedoeling is en om 09.00 uur gaan we opbouwen, tenten worden opgebouwd en hengels worden opgetuigd. In het Westpark is het mooi weer na het opbouwen gaan weer naar het tuinhuis daar komen de vissers ook naar toe, we drinken nog wat met elkaar en eten lekkere taart. Daarna gaan we vissen in het Westpark.

We vissen 1 op 1 i.v.m. een beperking van de vissers, ik ( Ad de Kok ) vist met Kevin, lekker kletsen over alles en nog wat, heel gezellig en je bouwt ook een band op met je vis maat.Er worden in de eerste vis sessie 28 visjes gevangen door mijn maatje, om 12.00 uur gaan we eten bij Leenman in de tuin

Lunch!

Er stond één mobiele friet kraam klaar en iedereen kón eten en drinken wat die wilde dat ging er gretig in bij de bewoners en vrijwilligers, lekker!!

Goochelaar /clown Roodsnavel vermaakte ze tijdens het eten.

Heel leuk.

Om 13.00 uur gaan we de volgende sessie vissen, er wordt weer vis gevangen, het is al tegen 15.00 uur en dan staat de teller van mijn maatje Kevin, op een totaal 40 visjes hij is heel trots, daarna gaan de bewoners weer naar het tuinhuis, want daar is de prijs uitreiking

De vrijwilligers ruimen de spullen op en gaan ook naar het tuinhuis, waar de prijs uitreiking gaat beginnen spannend hoor, mijn maatje Kevin wordt éérste met in totaal 40 gevangen visjes knap hoor, alle vissers kregen van het Peuterfonds een medaille en één tasje met van alles er in, je moest ze zien glunderen. Daar doen we het voor. Kevin mijn maatje kreeg ook een peuterfonds beker uit gereikt, Trots dat hij was.

Daarna keerden de vissers huiswaarts. De vrijwilligers drinken en snoepen nog wat en evalueren de dag.

Het was één prachtige dag zó met elkaar.


In totaal werden 212 visje gevangen.

En zoals u ziet op de foto hiernaast ziet is er ook een mooie Zeelt van 38 cm gevangen.


Dat deze dag niet zomaar tot stand komt mag duidelijk zijn. Het Peuterfonds maakt zelfs een heel draaiboek voor deze evenementen.

Wil u sponsor of vrijwilliger worden of meer weten kijk op de site van het Peuterfonds