Gerrit Teeuw winnaar in de Linge

linge 11

Afgelopen zaterdag 4 juli 2015 hebben onze leden gevist in de Linge bij Kedichem.      's Morgens kwamen de vissers bijeen om te loten. De temperatuur en het weer waren zalig om de visdag mee te beginnen. Na de loting en het installeren van de visplaats, klonk het beginsignaal en startte de wedstrijd. De verwachtingen over de te vangen vis waren niet al te hoog gespannen dit in verband met de te verwachten temperatuur stijging in het verloop van de dag.

Alle vissers hadden zich ook in het zomer tenuelinge 05 gestoken en ook zich zelf goed ingesmeerd tegen verbranden .

Zoals verwacht was het moeilijk vissen, wat er ook geprobeerd werd,  de vis liet zich moeilijk vangen. Of je nu met de Feeder of Picker of met vaste stok op korte- of op langere afstand uit de kant een vis probeerde te vangen alle trukendozen moesten door de vissers geopend worden. om toch nog vis ter weging aan te kunnen bieden.

Er werd eens naar je buurman gelopen om daar informatie in te winnen maar niemand wist eigenlijk wat de juiste oplossing was. Of men vroeg aan de buurman wat men van de temperatuur vond, al met al was het goed toeven aan de waterkant. Tot een uur of tien dan , want daarna begon de temperatuur erg snel te stijgen en de wedstrijdleiding besloot om de wedstrijd te stoppen.Na het eind signaal  werd de vis gewogen.linge 14

Linge 01De winnaar was Gerrit Teeuw met 976 gram, 2e Wim van der Stelt met 963 gram, 3e Cees Verheul met 892 gram, 4e Jan Roza met 735 gram, 5e Ad Klop met 664 gram, 6e Martijn Roza met 642 gram, gedeeld 7e Theo van Dam en Jaco Kortlever met 610 gram en 9e Bas de Ruijter met 597 gram. In totaal werd er 6689 gram vis gevangen.

Aanstaande zaterdag 11 juli 2015 is de Grote Visdag van HSV 't Voorntje deze word gehouden in het kanaal van Steenenhoek bij de Schelluinse brug.

s' Middags vissen alle dames van HSV 't Voorntje (de leden van het dames team maar ook de echtgenoten en dochters van het heren) in de Wetering aan het industrieterrein aan de Sluisweg. Een vriendelijk verzoek aan de heren om de dames daarbij te assisteren.

Na afloop is er nog een gezellige middag/avond met BBQ bij "het spoor" aan de Stationstraat 20 A (achter de gereformeerde Kerk)

Voor verdere informatie (geldelijke bijdrage BBQ) hou deze website in de gaten.

klik hier voor foto's