Karper wedstrijd 2015

Beste visvriendenDSCN1632

Op vrijdag 16-5- 2015  en  zaterdag  17-5- 2015 is er weer de jaarlijkse karper wedstrijd georganiseerd door HSV 't Voorntje met als organisator en tevens jurylid  Ad de Kok.

DSCN1629Ad was met zijn Carp-Home vroeg aanwezig op de locatie "de Wiel" om de visplaatsen uit te zetten en gereed te maken voor de wedstrijd, 5 vissers hadden zich aangemeld voor de wedstrijd. 't Voorntje is ook blij dat het bij deze wedstrijd 2 nieuwe vissers mocht verwelkomen die de sfeer en de magie van het Karper vissen wilden ontdekken.

Nadat de plaatsen verdeeld waren werd de visplaats ingericht, voor nieuwkomers met behulp van de materialen uit het schijnbaar onuitputtelijke magazijn van Ad :-). Klonk om 20.00 uur het beginsignaal over het water, na diverse plonsen van loodgewichten en haken met aas en diverse soorten boilies werd het water weer rimpelloos hier en daar hoorde je nog een beetmelder i.v.m. DSCN1631afstellen van de lijnen maar daarna kon gespannen het wachten beginnen tot de eerste beet melder zich liet horen. In de tussen tijd werd de tactiek onder elkaar nog eens besproken dit onder het genot van een bakje koffie of andere versnapering. DSCN1611Ook  diverse voorbijgangers kwamen even een kijkje nemen of er werd even geïnformeerd wat er allemaal te doen was op deze locatie, familieleden en bekenden van de vissers kwamen langs. Het werd langzaam donker en de niet vissers gingen huiswaarts.DSCN1619

Na verloop van tijd ging een ieder naar zijn eigen visstek en zocht een plaats tegen kou en wind, toen er plots een beetmelder afging.  Wim lag net op zijn stretcher of hij moest er weer uit wat zou het zijn??? Gespannen werd de lijn binnen gedraaid "het voelde niet als een Karper" en inderdaad het was een brasem. DSCN1618Verder bleef het die nacht rustig op  een controle van de sterke arm der wet na. In de loop van de nacht ging het af en toe een beetje miezeren en de zwakke wind draaide naar het oosten. Niet iedereen kon goed slapen soms door bijgeluiden van anderen. De beet melders bleven stil en de nacht ging over in de ochtend, een ieder werd wakker ging wat eten er werd een pot koffie gezet (want over de catering niks dan goeds toch handig zo'n gasstel). langzaam kwamen er weer bekenden met de vraag"en nog wat gevangen" of er werd in het voorbijgaan gevraagd "ist nog wat". Nee qua karpervangsten wil het niet lukken in "de Wiel". Tegen het einde van de wedstrijd ging het steeds harder regenen en werd het nog een natte kliederboel dus begon iedereen

wisseltrofee
wisseltrofee

langzaam zijn spullen op te ruimen en voor zover mogelijk droog te maken. Toen de grote kerkklok 12 keer had geslagen werd alles definitief opgeruimd nadat iedereen daar mee klaar was werden de visplaatsen nogmaals gecontroleerd en eventueel afval werd alsnog opgeruimd zodat alles schoon achter bleef. Jammer dat er geen Karper ter weging aangeboden kon worden. De prijzen die men kreeg aangeboden en aangeschaft had werden onder de deelnemers verdeeld zodat niemand zonder een prijs bleef alleen de wisseltrofee bleef in handen van de organisator en kan wellicht bij een volgende wedstrijd worden uitgereikt.

de prijzen zij uitgereikt

de prijzen zij uitgereikt

 

De vijf vissers waren Dimitri Hazendonk, Jan de Heer, Jaco Kortlever, Wim van der Stelt en Ad de Kok.

 

 

 

Klik bij het fotoalbum voor alle foto´s