Koppel wedstrijd met HSV. de Fint

Afgelopen zaterdag is de jaarlijkse koppelwedstrijd met HSV. de Fint uit Rossum weer gehouden.

 

??????????

Nol Roos

De vissers uit Rossum werden opgewacht door Jan Roza en daarna naar de vislocatie gebracht waar ze werden ontvangen en begroet door de leden van HSV. 't Voorntje. Na het handen schudden en wat bijpraten was het tijd voor de loting om zo de koppels samen te stellen. Nadat ieder een lotnummer had getrokken ging men op weg naar zijn of haar visstek, jawel Ria was ook dit jaar weer van de partij.

DSCN1499

visstek installeren

Om 9.00 uur klonk het sein dat de wedstrijd kon beginnen. de tactiek werd gekozen, afhankelijk van de voorkeur en visstek en van de vissers, werd gekozen voor de vaste stok of de feeder hengel.

De wind was matig tot zwak aan het begin van de wedstrijd ennn!!! het was droog. Dat veranderde halverwege de wedstrijd, de wind werd krachtiger en de regen die eerst miezerig was ging over in slagregens en forse windstoten.

??????????

verscholen achter de paraplu

 

In het begin was het moeilijk een visje te vangen. De tactieken werden aangepast aan de omstandigheden en met als resultaat dat de vis zich wat makkelijker liet vangen. In totaal werd er 59.489 gram vis ter weging aangeboden.

??????????

Fred Swietkowiak

1 Fred Swietkowiak & Bas de Ruijter   13314 gram
2 Nol Roos & Anton Roza                     10717 gram
3 Joost v/d Braak & Theo van Dam        8832 gram
4 Ricardo Smits & Martijn Roza              8540 gram
5 Rogier Dekkers & Tonny Stevens        4331 gram
6 Ruud van Hoezel & Wim v/d Stelt        3794 gram
7 Ria Stevens & Cees Verheul               3637 gram
8 Wim Hoskam & Gertjan Verbeek         3454 gram
9 Jan van Hemert & Jan Roza                2870 gram

Al met al werd er in totaal toch redelijk vis gevangen, zeker op het staartplek. En dat is na afgelopen weken toch weer aangenaam zullen we maar zeggen. Na de weging en het opruimen van de visstek en nog wat napraten ging het merendeel van de vissers richting huis, een aantal bleef nog een poosje vissen.

Over 2 weken op 25 April 2015 word de 2e wedstrijd van de koppelvissen gehouden op de nog nader te bepalen locatie (geheim 😉  ) in of nabij Rossum, Er word gefluisterd dat de vangsten in die omgeving zeer goed zijn, we zijn benieuwd.

Het adres van HSV. de Fint is:

Ouwe kruisstraat in Rossum. Het clubgebouw  ligt tussen 2 rijen woningen

Vergeet ook niet (indien nog niet voldaan) het inleggeld A € 10,- te voldoen aan de penningmeester.

Volgende wedstrijd voor de Zomercompetitie en deze telt tevens mee voor de wisseltrofee, word gehouden op 18 April 2015 aan het Wantij op de schapendam in Dordrecht.

Loten gebeurd om 6.45 uur de wedstrijd begint om 7.30 uur.

Tot ziens aan de waterkant.