Overwinning voor Cees Verheul

Zaterdag 30 mei 2015 is er gevist in de Overwaard in Alblasserdam.
IMG_2385

Zaterdagmorgen hadden 5 vissers vroeg het nachtgewaad verruild voor het vis tenue en zich in alle vroegte gemeld aan het voetpad dat leidde naar de Overwaard. Daar aangekomen werden de visspullen overgeladen op een kar alwaar ze naar de waterkant werden gereden met dank aan het bestuurslid die het weer prima geregeld had (want het is toch een aardig eindje tippelen met een handkar vol visspullen).

molens kinderdijkMet de molens op de achtergrond galmde het beginsignaal over het water, de wind was in het begin matig uit het westen en de zon scheen heerlijk,  een prima morgen om te vissen en te genieten aan de waterkant en met de vangst beloofde het ook een prima dag te worden. Mijn buurman gooide voor de 1e keer in en had gelijk beet en lande zo 3 vissen in een korte tijd achter elkaar maar daarna viel het stil. Misschien een voorbode want donkere wolken pakten zich samen en vanuit het westen kwam de wind en regen aangedreven, snel werden de paraplu's opgezet en regenkleding aangetrokken. Snel zocht men beschutting achter de paraplu's, gelukkig duurde het niet al te lang alleen wat bleef, was de harde wind en soms had je moeite om de hengel vast te houden.

Het was zoeken en blijven proberen om toch vis te vangen. Het weer knapte weer op en er viel nog wel een enkele druppel maar dat mocht de pret niet drukken.

IMG_2390 De musjes waren ook druk in de weer en gemorst voer en aas werd gretig meegenomen voor de jongen? De natuur blijft mooi.

Langzaam had de vis ook weer de voerplek gevonden hier en daar werd er weer vis gevangen bij Theo van Dam liep de dobber langzaam weg wat volgde was een zeelt die zich niet zomaar gewonnen gaf hij probeerde zich te verschuilen tussen de plompenbladeren maar uiteindelijk kon Theo de vis scheppen en na het onthaken werd dit vast gelegd op de gevoelige plaat.

IMG_2391NaIMG_2384dat het eindsignaal had geklonken en men het visgerei weer had opgeruimd, was het tijd om de gevangen vis ter weging aan te bieden, en iedereen kon vis aanbieden. En degene wie het meeste vis had was deze keer zonder twijfel Cees Verheul met 7516 gram 2e werd Theo van Dam met 4774 gram 3e werd Gerrit Teeuw met 2224 gram 4e werd Jan Roza met 1544 gram en 5e werd Bas de Ruijter 1175 gram in totaal werd er 17233 gram gevangen.IMG_2382

IMG_2383

 

 

 

De volgende wedstrijd is volgende week 6 juni deze wedstrijd zou op 20 juni plaats vinden de wedstrijd telt mee voor de zomercompetitie en wordt gehouden aan de Peursemse Vliet in Giessenburg.