kerstwedstrijd en snert eten

Afgelopen zaterdag 23 december 2017 was de kerstwedstrijd.

De jaarlijkse kerstviswedstrijd met aansluitend, het eten van erwtensoep vond dit jaar plaats in de haven van Werkendam in de Steurhaven.

9 Vissers waren 's morgens aanwezig Jan en Cees hadden de visplekken op het steiger uitgezet. gelijk na het ingooien van de hengel werd de 1e vis gelijk binnengehaald door Ad de Kok.

Dat was een goed teken en beloofde veel voor de komende wedstrijd en zoals later bij de weging bleek iedere visser kon vis aanbieden voor de weging. De meeste vissen die gevangen werd hadden soms moeite om de Made naar binnen te krijgen (zo klein was soms de vis) maar er was volop vis in de haven aanwezig en dat vond ook de kolonie aalscholvers die de haven even kwamen bezoeken. En die kunnen best grote vis naar binnen werken. Zoals op de foto blijkt. De wedstrijd begon om 9.00 uur en duurde tot 12.00 uur.

Daarna werd de vis gewogen en werd de Wim van der stelt was de winnaar.

plaatsNaamgewicht
1
Wim van der Stelt2915 gram
2Ad Klop1752 gram
3Gerrit Teeuw1711 gram
4Jan Roza1309 gram
5Cees Verheul1306 gram
6Bas de Ruijter1303 gram
7Ad de Ouden1159 gram
8Ad de Kok1075 gram
9Theo van Dam577 gram

 

Na de weging en het opruimen van de visplaatsen ging men naar 't Hart in Boven-Hardinxveld waar Lies de Kok een heerlijke Erwten en Tomaten soep (volgens het recept van haar moeder) had bereidt met roggebrood en spek en stokbrood. Daar werd nog even nagepraat en vond ook de prijsuitreiking plaats. De prijzen waren weer samen gesteld door Joke Roza.

Na de prijsuitreiking en het soep eten en natafelen keerde men weer huiswaarts met mooie prijzen en een  leuke wedstrijd vissen in herinnering. De dames Lies de Kok en Joke Roza werden bedankt voor hun goede zorgen en het bestuur voor de organisatie en het eten.

3 gram ???

 

Het bestuur van HSV 't Voorntje wenst een ieder een goede jaarwisseling en tot volgend jaar.