Verslag Karperwedstrijd 2016

DSCN1870 DSCN1851a

 

 

 

 

 

Op vrijdag 6 mei 2016 werd er een Karperwedstrijd gehouden in ons eigen water "De Wiel" op Beneden -Hardinxveld. Nadat het uitvoerig bekend gemaakt, zowel op de site maar ook op Facebook, waren de aanmeldingen niet overweldigend. 5 Vissers hadden zich aangemeld voor de wedstrijd 2 dames en 3 heren.

Om 07.00 uur moest men aanwezig zijn voor de loting.

 

 

Na het opbouwen van de stek werd aan een ieder een zak Boilies uitgereikt, waarmee men een voerstek kon maken althans als er geen gezin van waterkippen in de buurt zat, want na het voeren hadden deze al gauw door dat je jonge kroost daar aardig snel mee kon voeren, nadat je een Boilie had opgedoken peuterde je daar een stukje af en gaf dat aan je kroost te eten ( wat is de natuur toch leuk ).

Plotseling ging er kort na het beginsignaal een pieper af, dat belooft wat goeds voor deze visdag. Na een korte dril kwam er een zeelt naar boven (familie van de karper) dus geen karper maar de nul was weg er was vis gevangen. Nadat de hengel weer geïnstalleerd werden er verdere voorbereidingen getroffen.

Natuurlijk had Ad de Kok ook zijn Carp-Home /Biesbosch-crosser meegenomen  die is zeer gewenst op zo'n dag, van alle gemakken voorzien en is het niet goed dan past Ad het naar zijn eigen wens aan. Na dat alles in gereedheid was gebracht is het meestal verzamelen bij het Carp-Home en in spanning afwachten wat de dag brengen zal.

De sociale contacten worden zo bijgehaald, (sterke en grote) vis verhalen worden verteld, materialen gecheckt en men is heel de dag druk, met eigenlijk niets doen en afwachten. Heerlijk! Wat kan vissen toch ontspannend zijn. Omdat we langs een pad richting het Centrum van Hardinxveld zitten is er ook nooit gebrek aan aanloop. En natuurlijk bezoek van ander visvrienden, bekenden of familie.

IMG_3763a

De aanbeten bleven beperkt die dag tot 1 Zeelt en tegen het einde van de wedstrijd 1 voorntje. De wedstrijd duurde van 08.00 uur tot 20.00 uur. Men kwam ook tot de conclusie dat ondanks het schitterende viswater er volgend jaar toch moet worden uitgekeken naar een andere plaats, waar de aanbeten wel wat meer zijn.

DSCN1888a

1 voorn gevangen, de voorzitter helpt even te onthaken

Een uur voor het eindsignaal plots paniek!! Er ging een pieper af. Gelijk werd er naar de hengel gelopen, maar helaas, vals alarm. Er was een lolbroek die een pieper deed afgaan, boze blikken werden gewisseld "geintje moet kunnen", maar deze staat genoteerd en wie de bal kaatst kan ...........IMG_3778a

Nadat het eindsignaal had geklonken had het bestuur besloten de wisseltrofee van Carp-home toch uit te reiken aan de degene die de Zeelt had gevangen. De voorzitter reikte de trofee uit en de trotse bezitter mag deze een jaar in zijn bezit houden, want volgend jaar (of als er eerder een wedstrijd word georganiseerd) word er weer om de trofee gevist.

Het bestuur en de organisatie hoopt dan wel om meer aanmeldingen, mocht u suggesties of ideeën hebben schroom niet maar laat het bestuur het weten.

Klik Hier voor een volledig foto verslag van de wedstrijd.

DSCN1894aDSCN1896a