Verslag van de Karperwedstrijd 2017

Zaterdag 15 juli 2017 werd een Karperwedstrijd gehouden in  "de Wiel"in Hardinxveld/Giessendam.

Het startsein voor aanvang van de wedstrijd was gepland om 08.00 uur (en duurde tot 20.00 uur ) en alle vissers waren voor dit tijdstip klaar dus de hengels en voer plopte op dit tijdstip in het water.

Er waren 6 vissers aanwezig waaronder 2 jeugd deelnemers.

De organisatie was deze morgen in handen van Wim van der Stelt en Ad de Kok, ze hadden een paar leuke prijzen voor iedere deelnemer weten te regelen en natuurlijk de wisseltrofee stond ook weer aan de waterkant.

Wisselbokaal

De wedstrijd werd dit jaar later gehouden want men had gehoopt dat de vis dan actiever zou zijn, maar ja niks zeker en ook dit jaar niet, dus was het afwachten maar.

Het is en blijft een leuke en mooie locatie om een vis te vangen een gesprek met voorbijgangers te hebben, want die waren er dit jaar ook weer en natuurlijk ook diverse supporters. Want op een zaterdag komen er genoeg mensen voorbij op weg naar of terug van de wekelijkse Markt. en het is natuurlijk makkelijk om nog wat te halen als men vergeten is de inwendige mens te versterken. Al met al een top locatie nu de vis nog.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen had zich gesetteld aan de waterkant ,de een wat meer als de ander maar de uitrustingen stonden netjes aan de waterkant, ook een bericht op sociale media werd gedeeld waarna er werd gereageerd van; ga je een week kamperen, of heb je nog meer nodig. Maar dat maakt het ook leuk natuurlijk en we hopen elk jaar weer op meer deelnemers. Al zal dat volgend jaar niet op deze locatie zijn want qua deelnemers zit men hier op het maximum, dus gaat de organisatie op zoek naar een andere locatie.

 

 

 

 

 

 

 

Ad de Kok blijft gelukkig altijd optimistisch en zijn gezegde luidt dan ook altijd:

"we vangen er dit uur nog één hoor"

wat we met zijn allen ook hoopten natuurlijk en waar we van uitgingen. Tijdens dit wachten (en dat is het voordeel van Karper vissen ) heb je even tijd om wat anders te doen, de beetverklikkers doen toch hun werk. Zoals je vakantieverhaal opschrijven , achterstallige lectuur bij lezen ,bijpraten met medevissers of gewoon even je rust te pakken en zo de afgelopen week aan je binnenkant van je ogen te laten passeren. En de laatste vis sessie in Frankrijk te bespreken en te laten zien wat de vangsten waren.

 

 

 

 

 

 

 

Af en toe werd er wat warm gemaakt op de veld keuken, een specialiteit van Ad, en natuurlijk rondgedeeld.

Maar wat we ook probeerden die dag het mocht schijnbaar niet lukken. Om 20.00 uur werd het signaal einde wedstrijd gegeven d.m.v. een hoorn en iedereen ging zijn spullen weer opruimen. De prijzen werden onder de deelnemers verdeeld en nadat de groepsfoto was genomen en de organisatie was bedankt voor de toch wel gezellige dag keerde een ieder huiswaarts en volgende keer staat de wisselbokaal weer ter beschikking .

van li. naar re. Wim van der Stelt , Bas de Ruijter, Ad de Kok, Marijn van Dijk, Jan de Heer en Marijn Boers