Zaterdag 2-12-2017 was de laatste competitiewedstrijd

7 Vissers waren de echte liefhebbers ( of volgens sommige mensen compleet  ge........ liefhebber dus) deze morgen om aan de waterkant te verschijnen.

Want om 's morgens eerst de ruiten van de auto ijsvrij te krabben, spullen in te laden en naar de waterkant te rijden, dan moet je een echte liefhebber zijn.

En die hebben wij bij onze vereniging, zodat de wedstrijd niet voor niks werd georganiseerd, namens de aanwezige vissers dank daarvoor.

Na de loting en het uitpakken van het vistuig ging de wedstrijd van start. Inmiddels had je het al warm gekregen van het uitpakken. En de kou viel in het begin best mee, na een klein half uur vissen stond de eerste hengel krom. Theo van Dam kon een mooie Brasem van 2135 gram landen. Dat stemde de vissers hoopvol. Maar na een uur werd het een echte wintervisserij, alle trucken werden aangesproken maar helaas werd er geen vis meer gevangen, ook niet na overleg met elkaar. De vis is naar de havens verhuist ,dus dat is positief voor de kerstwedstrijd (vergeet je niet op te geven ) zullen we maar denken. 

het ijs hangt aan de rietstengels

 

 

 

 

 

 

Halverwege de ochtend was het zelfs nodig om eerst het ijs van de Feederhengel te verwijderen ,voor dat men weer de korf in het water kon gooien, want anders liep de lijn vast in de ogen.

Aan het einde van de wedstrijd was Theo de winnaar. De overige vissers konden geen vis aanbieden voor de weging.

Omdat de vis moeilijk was te vangen werd er overleg gevoerd natuurlijk.

ja en nu ????

Winnaar Theo van Dam