De Karperwedstrijd is gewonnen door Michiel Aangeenbrug

De Karperwedstrijd is gewonnen door

Michiel Aangeenbrug.

 

 

 

 

Op 11 Mei 2018 de dag na de Hemelvaart, had Ad de Kok de jaarlijkse Karper wedstrijd gepland. Het evenement was ruimschoots van te voren aangekondigd in de diverse media bronnen en 5 vissers waren aanwezig, 's morgens vroeg bij de poort van visvijver "de Biesbosch" in Werkendam. Het was al dringen voor een plek, want vijver 1 was erg intrek. Omdat we als vereniging toch een beetje bij elkaar in de buurt wilden zitten (dit i.v.m. het wegen van de te vangen vis). Werd er gekozen voor vijver 2. D.m.v. van loting werd de visplaats bepaald.

 

 

 

 

Om ongeveer 8.45 uur begon de wedstrijd na een kwartier werd de eerste vis door Paul Stasse geland die met de vaste stok zat te vissen. Voor een aantal vissers was het de 1e kennismaking met vissen op Karper in een visput en men was zoekende welke tactiek er gebruikt ging worden. na 20 minute werd de een grotere Karper gevangen de hengel werd bijna van de steun getrokken door een Graskarper van 2.3 kilo het was even schrikken als je hengel van de steun valt.

 

In totaal werden er 20 vissen gevangen met een totaal gewicht van 31440 gram, éérste was Michiel Aangeenbrug met 12380 gram , 2e Bas de Ruijter 8130 gram , 3e Ad de Kok 6850 gram , 4e Paul Stasse 4080 gram , en Wim van der Stelt kon helaas geen vis voor de weging aanbieden .

Het viel niet mee om de vis op de kant te krijgen, hier en daar werd er vis gehaakt en ook verspeeld en soms waren er lijners , maar al met al kunnen we terug kijken op een leuke vis morgen , want om 12.30 uur was de wedstrijd afgelopen. Iedere visser had het wel naar zijn zin gehad. Na afloop werd de uitslag onder het genot van een consumptie in het restaurant bekent gemaakt. Daarna vertrokken de vissers richting huis. Sommige vissers willen nog wel een keer terug komen naar deze visvijver , dus hou de website in de gaten.

 

Klik voor een fotoverslag van deze dag op deze link