Rebecca Kroon winnaar van de eerste open jeugdwedstrijd.

Rebecca Kroon winnaar van de eerste open jeugdwedstrijd.

Winnares Rebecca Kroon

Woensdagmiddag 4 juli werd de Eerste Open Jeugdwedstrijd gehouden in de vijver van de Wielwijk. 17 Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar hebben zich aangemeld om hieraan mee te doen.

's Morgens werd door Ad de Kok en Ad Klop alles in gereedheid gebracht. Ad de Kok had zijn viskar CARPER HOME al bijtijds neergezet. Spandoeken en reclameborden van de vereniging werden opgetuigd en geplaatst. Voer in plastic zakjes,  de maden in de doosjes, alles werd klaar gemaakt voor alle vissertjes.

Dat geheel gesponsord  door  HARECO Hengelsport uit Sliedrecht.

Daarna werden de visplaatsen uitgezet.Er waren vissertjes die al bijtijds naar de waterkant kwamen. Om half twee waren ze er allemaal. Er werd geloot en men kon naar hun visplek gaan. Onder begeleiding van Ad de Kok, Ad Klop, Wim v/d Stelt, Mark de Kok, Tessa Verheul en Martin Kroon + opa's en oma's, moeders en vaders werden de vissertjes geholpen om hun hengel opgetuigd te krijgen. Hun leefnet in het water te gooien en maden aan de haak te doen. Wie geen leefnet had, daar zorgden de begeleiders voor.

De wedstrijd begon na het eerste fluitsignaal, het was toen 14.00 uur. Het duurde even voor de eerste vis boven water kwam. De meeste vissertjes moesten wel heel veel geduld hebben, want de vis wilde niet erg bijten. Wel werd er een eend gevangen, maar die kreeg zijn vrijheid weer terug. Er is ook een bijzondere vis gevangen: een dropvis ( zie foto ).

een dropvis

Halverwege de wedstrijd trakteerde Ad de Kok de vissertjes op drinken en een versnapering, en na afloop allemaal nog een cd over vissen. Totaal werd er 231 cm vis gevangen. Winnaar werd Rebecca Kroon met 103 cm.  2' Nathan Koemans 35 cm, 3' Bart Dekker 33 cm, 4' Robert Willen van Ledde 20 cm, 5' David Konijnenburg 14 cm, 6' Bart va der Wolf 13 cm. 7' Danielle ter Louw 13 cm, de overige vissertjes hebben helaas geen vis gevangen. Van groot tot klein, wij hebben allemaal genoten van deze gezellige en vrolijke vismiddag.