Jeugdwedstrijd van H.S.V. ´t Voorntje

Jeugdwedstrijd van H.S.V. ´t Voorntje

Op woensdagmiddag 9 september heeft Ad de Kok (onze Viscoach) de jaarlijkse viswedstrijd georganiseerd.

Dankzij een aantal sponsors en natuurlijk niet te vergeten en onmisbaar bij zo'n evenement, de vrijwilligers kon de wedstrijd doorgaan.

Ad was om 11.00 uur op de locatie aanwezig. Er werd gevist aan de Nassaustraat in de sloot achter de flat een pracht locatie voor de viswedstrijd.
Op zijn gemak heeft Ad alles klaar gezet en om 13.00 uur zijn Jan de Heer, Theo van Dam en Michel Aangeenbrug ook aanwezig.

Om 13.45 uur melden zich nog 2 opa's aan.
Om 14.00 uur wordt er geloot , 19 kids zijn er aanwezig.

Na de loting kan een iedereen naar zijn stekkie waar de hengels al klaar liggen, uitgepeild en wel. De hengels zijn geschonken door Sportvisserij-Nederland.

Om 14.20 uur wordt het startsein gegeven . Al gauw wordt de eerste vis gevangen , in totaal worden er zo'n 200 vissen, van groot naar klein, gevangen.

De grootste voorn is 24 cm. Halverwege de wedstrijd krijgen de kinderen snoep en wat te drinken, om 16.00 uur blaast Ad de wedstrijd af.
Na het meten van de vissen word de vis weer terug gezet in het water. Daarna worden de spullen opgeruimd waarna men vertrekt richting partycentrum 't Hart alwaar de prijsuitreiking plaats zal vinden. Daar krijgen ze nog snoep en wat te drinken en een ijsje, nadat de kinderen dit genuttigd hadden werd het hoog tijd voor de prijsuitreiking.

Gespannen wachten de kinderen op de uitslag .

  1. Emelie Muller met 25 vissen en een totale lengte aan vis van 241 cm
  2. Jannick den Dikken met 9 wat grotere vissen, totale lengte 172 cm
  3. Arie Sterren burg met 14 vissen, totale lengte 151 cm


Ze kregen een mooie beker en een pet van onze sponsor HARECO Hengelsport.
Ook was er nog een dvd en wat sportvis benodigdheden.

Het was een drukke maar een hele gezellige dag .

Na de uitreiking keerden de kinderen tevreden naar huis en de vrijwilligers bespraken de middag nog even door onder het genot van een drankje en werden door Ad hartelijk bedankt voor hun medewerking.

Volgend jaar hopen we op een vervolg.