Kerst(snert)wedstrijd 2021

Kerst(snert)wedstrijd 2021


Op zaterdag 18 december 2021 hebben 14 leden van onze vereniging deel genomen aan de traditionele laatste wedstrijd van het jaar.

Deze wedstrijd wordt sinds een aantal jaren gehouden in de "Steurhaven" in Werkendam dankzij de medewerking van Henk voor den Dag "als alles maar netjes achter wordt gelaten" en terecht natuurlijk want op de havens moeten we zuinig zijn . Waarvoor onze dank.

Dit jaar waren er ook 2 vrouwen van de dames competitie aanwezig. Gezellig hoor, alleen is 's winters in de haven toch iets anders vissen dan in de zomeravonden. Brrrrrrrrr , wat koud ,maar ze hebben stevig partij gegeven aan de heren.De vangsten waren slecht te noemen op sommige plaatsen. De vis zit duidelijk nog niet in de haven. Wel werd er veel kleine vis gevangen. Drie maden aan elkaar waren nog groter dan sommige gevangen vis.

Zoveel vis hadden we niet ,maar de kraan stond gereed voor de weging.

In totaal werd er door de vissers 10630 gram gevangen dat is gemiddeld 760 gram per visser, maar ja helaas had 1 visser geen vis voor de weging. De vis zat duidelijk op een paar vaste plaatsen.


Uitslag kerstwedstrijd 2021
Nr.
Naam
Gewicht in Grammen
1Bas de Ruijter1152
2 Bert Oomen1114
3Joke Roza1001
4 Theo van Dam931
5Ada Aangeenbrug915
6Cees Verheul837
7Jan Roza805
8Jan Kiewiet748
9Wim van der Stelt683
10Gert-jan Verbeek651
11Michiel Aangeenbrug645
12Rinus Klop622
13Gerrit Teeuw526
14Ad Klop0

Na de weging en het opruimen van de spullen en het schoonmaken van de visplaats, ging een ieder richting 't Hart in Boven-Hardinxveld. Daar werden de prijzen uitgereikt en men kon de wedstrijd nog even nabespreken en natuurlijk weer op temperatuur komen.

Want het was deze morgen wel mistig en nat. Het zijn echt de donkere dagen voor Kerst maar wel gezellig ook.

In 't Hart werden we door Lies en Ad opgewacht, Jo van Vuuren en Johan Blokland waren ook van de partij. Nadat iedereen aanwezig was en wat had gedronken werden we verzocht om naar de andere zaal te gaan. Daar stond de tafel gedekt en stonden de prijzen gereed. Deze waren weer keurig verzorgd door Joke Roza waarvoor onze dank.Na de prijsuitreiking werd de Erwtensoep en Tomatensoep met Roggebrood en spek geserveerd. De soep was weer heerlijk en de pannen gingen dan ook schoon leeg. De moeder van Lies de Kok maakt deze soep elk jaar weer (zolang ze het nog kan zegt ze altijd) waarvoor onze dank.

Met gevulde magen en mooie prijzen keerde een ieder huiswaarts.