KONINGSDAG april 2023

Morgens om 11.00 Ad de Kok opgehaald die bij zijn schoonmoeder stond te wachten op mij. Ad had een dag van te voren de aanhangwagen al geladen met spullen en materiaal die wij voor deze nodig hadden.

Op het feestterrein aan de Sluisweg aangekomen waren Jan en Martijn Roza al bezig met het opbouwen van hun viskraam wat hele maal in het teken stond voor de Hengelsport.

Michiel Aangeenbrug stond al op ons te wachten om te hepen het te terrein af te bakenen waar wij onze inbreng zouden doen. Aanhangwagen werd uitgeladen pennen in de grond geslagen, rood wit lint aan vast gebonden. Reclamedoeken en borden gereed gemaakt geplaatst.

5 groenachtige Kuipen groot en klein met 8 voerballen klaar gezet, dat is een spelletje om te proberen op een bepaalde afstand zoveel mogelijk voerballen er in te gooien. Idem 6 blauwachtige kuipen met 2 werphengels met gewichtjes eraan om op bepaalde afstand in een van de kuipen gooien.

Het klapstuk van de dag was een zelf gemaakte visvijver met houten vissen er in. 4 bamboe hengeltjes erom heen met dobber en zelfgemaakte vishakjes eraan. Rond half een was het opbouwen geklaard. Ad de Kok ook van Oranje Trouw opende om 13.00 uur deze happening op voetbal terrein aan de Sluis weg. Om 17.00 uur was dit gedeelte van het feest afgelopen. Hengelsportvereniging 't Voorntje kan terug zien op hele mooie Koningsdag.