Geen wedstrijd toch FF vissen

28-6-2024

"Jan Kiewiet"


Er was deze week geen competitiewedstrijd in het visrooster van onze club gepland.

En Jan Kiewiet pakte toch zijn vis pullen in de auto en trok eropuit, het plan was om bij de '"driesprong" van het Merwedekanaal bij Arkel te gaan vissen.

Je zit hier ook bijna in drie provincies te vissen Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland (Google Maps).

Jan Verteld zijn vissessie hieronder

Het Merwedekanaal is een prachtig viswater, staat ook vaak in onze viskalender. Maar het is niet altijd even makkelijk om de vis daar aan de schubben te komen.

Een reiger houd alles goed in de gaten

Gisteren 28-6 heb ik nog een aantal uren bij de splitsing in Arkel gevist en heb leuk gevangen. Het was niet makkelijk en heb van alles uit de kast moeten halen zowel met de Feeder als met de vaste stok. Diverse aas soorten gebruikt, zoals dode en levende maden, Pinkies, mestpieren, Dendrobena's en maïs.

Het vissen op zich was heerlijk, de wind was west-zuid-west en af en toe stevig. In die zelfde week heeft een vereniging er op maandag een wedstrijd gevist, maar toen is er niet veel gevangen.

Een 84 jarige bewoner aldaar wist mij te vertellen dat de vangsten de laatste weken erg slecht waren. Gelukkig voor mij pakte het beter uit. Ik heb mooie stevige vissen gevangen, voorn, bliek, brasem, baars en natuurlijk een grondeltje.

Jan bedankt voor je verhaal, leuk om het te lezen.


Vind je het leuk om ook je vissessie te delen , mail het met verhaal en foto's naar hsvtvoorntje@gmail.com

Volgende week 6 juli is

de grote visdag