Jan Kiewiet glorieus winnaar in het Merwede kanaal.

Jan Kiewiet glorieus winnaar in het Merwedekanaal.

6 Vissers waren er zaterdag 22 juni 2024 aanwezig aan de waterkant bij het Merwedekanaal


"de Vissers langs de waterkant"

In deze Rubriek is het de bedoeling om één van de vissers aan het woord te laten,

hier kan zij of hij in eigen bewoording vertellen, hoe dat zij of zij een viswedstrijd of een vissessie

die zelfstandig wordt gevist heeft beleefd .

( Dit mag natuurlijk, het moet niet, alleen als men het leuk vind)

DEZE week

Remon Runge


Jan Kiewiet glorieus winnaar in het Merwedekanaal.

Gisteren heb ik mijn laatste wedstrijd gevist voor de zomer stop per 23-06-2024.

Deze wedstrijd werd gevist aan het Merwedekanaal te Arkel ter hoogte van de Arkelse molen. Hier heeft tot een paar jaar geleden een viswinkel ingezeten. Hier kon je altijd terecht voor van alles. Het is altijd jammer als zulke winkels verdwijnen. Nu hebben ze hier een bed en breakfast van gemaakt.

Het Merwedekanaal is 71km lang en 33m breed. Het wordt veelal gebruikt voor de scheepvaart tussen de Merwede en het Amsterdam Rijnkanaal. Het Merwedekanaal is gegraven tussen 1882 en 1891. Vroeger kon je hier heerlijk vissen en waren de vangsten uitstekend. Maar sinds een paar jaar geleden is het alleen maar slechter geworden. En dit hoor ik van steeds meer mensen helaas.

Het begin tot het eind van de wedstrijd

Zoals al eerder vermeld hadden we de wedstrijd aan het Merwedekanaal te Arkel. Ik had de wekker om half zes gezet om om kwart over zes op de plek van bestemming te zijn. 6 vissers hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd.

Om kwart voor zeven konden we gaan loten. Ik trok nr 3 uit de hoge hoed. Ik heb de afgelopen wedstrijden niet heel veel geluk met loten helaas.

We konden alles in gereedheid brengen om te gaan te beginnen met de wedstrijd. Ik had 1 plek gevonden op 26 m en een plek op 14 m . Om half acht klonk het startsein. Ik ben begonnen om deze 2 plekken even goed aan te voeren met ongeveer een korf of 5. Ik ben gestart om 26 m te gaan vissen.

Het eerste uur was eigenlijk vrij rustig. Wel een paar lijners maar verder niets. Tot op een gegeven moment de eerste vis kon landen. Een voorn, maar goed, we houden de moed er in.

We zaten met 5 man met de Feeder en 1 met de vaste stok. Diegene die met de Feeder zaten hebben deze dag gewoon veel pech gehad want het aanbod QUA vissen was gewoon om verdrietig van te worden.

Om half twaalf klonk het eind signaal. Ik was redelijk benieuwd. Ik mocht deze wedstrijd afsluiten met een 4de plek. Al ben ik niet helemaal tevreden. Ik heb van alles geprobeerd om toch wat vis in het net te krijgen
Verschillende onderlijnen diktes, lengtes, kleinere haak enz enz. Je kent het wel🤣🤣. Over het weer konden ook niet klagen, ook al was het wat bewolkt ik heb toch weer genoten van deze visdag.

PlaatsNaamGewicht
1e Jan Kiewiet6450 gr.
2eJan Roza1120 gr.
3eBas de Ruijter840 gr.
4eRemon Runge690 gr.
5eRinus Klop640 gr.
6e Ad de Kok630 gr.
Totaal10370 gr.

*De voorbereiding van de wedstrijd*

Afgelopen week was ik al begonnen met de voorbereidingen voor de wedstrijd. Ik heb namelijk twee hengels in orde gemaakt, de vertex 11ft en de acolyte plus 10 ft met een 4000 vertex molen van Drennan. De ene hengel voorzien van een free running montage en de andere voorzien van een lus montage. Ik heb verder nog wat onderlijnen gemaakt 50, 70 en 1 m lang. Verder alles bij elkaar gezocht.. mocht je eventueel vragen hebben over 1 van de producten van Drennan of Preston stel ze gerust Erik Gerrits of 1 van de Fieldtesters of kijk effe op de website TTL Hengelsport.nl.💪💪🎣🎣

*Het gebruikte voer en aas *

Het voeder wat ik voor deze wedstrijd gebruikt heb is van mijn andere sponser Hengelsport Evero. Ik maple's groundbait hier heb ik nog wat leem aan toegevoegd. Dit in verband met de vele scheepvaart wat door het kanaal gaat. Ik heb dit voer een avond van te voren bevochtigd en aan de waterkant verder afgemaakt. Hier heb ik nog wat brientjes feedmix aan toegevoegd. Een super voertje 🤪🤪. Het aas wat ik heb gebruikt zijn pinkies, maden, casters wormen, maïs, en als de visserij heel moeilijk wordt heb ik ook altijd boterzuur bij me. Het stinkt ongelooflijk, maar het kan net een extra vis opleveren. Kijk ook even of de website van hengelsport Evero.


HSV 't Voorntje

Ik hoop dat ik na de vakantie weer een mooi verslag voor jullie kan schrijven.

Bedankt.

Grt Remon

Zaterdag 6 juli 2024 is er de GROTE VISDAG voor de leden van H.S.V. 't Voorntje