Het vakantieverhaal van Ad Klop en Wim van der Stelt 2016

Vakantie in Frankrijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 Augustus 2016 zijn wij met vakantie geweest in Frankrijk.

Ons doel was het meer van Annecy. Als wij met vakantie gaan dan nemen ik / wij ook altijd onze visspullen mee.

Wat neem ik zoal mee, een Winklerpikkertje van ongeveer 1 meter 80 lang, een vaste stok van 11meter lang, een viskoffertje met wat benodigdheden, zoals voerkorfjes van 15 en 20 gram. Want zwaarder kan ik met mijn pikkertje niet gooien, viskrukje schepnet een paar steuntjes en wat droogvoer.

Maden in allerlei kleuren heb ik gekocht in de plaatselijke hengelsportzaak. Over het algemeen zoeken wij campings aan het water wat niet altijd lukt.

Onze eerste stop was Camping Villey-Le-Sec aan de Moezel. Hele rustige camping met grote plaatsen. Wij hadden mooie plaatsen met een riant uitzicht over de Moezel. Wat een heerlijke rustige stille camping. Geen A 15, geen Betuwe lijn of iets anders in de buurt. De stilte deed soms bij wijze van spreken zeer aan je oren heerlijk.

In uiterste hoeken van de camping zaten de karper vissers, die hebben ruimte nodig om soms drie hengels uit te gooien of varen. We hebben met één van hen contact gezocht deze bleek al een week op de camping te vertoeven/ en vertelde ons dat hij al zes hele mooie karpers gevangen had waarvan een van 49 pond.

Wij ook aan het vissen geslagen. Wim met twee karper hengels en ik met mijn pikkertje. In de vijfdagen dat wij daar waren heeft Wim geen karper kunnen vangen. De grootste brasem die ik met mijn pikkertje heb gevangen was 52 cm. Bliek, brasem, baars, voorn, ruisvoorn van 30 cm, één meerval van 60 cm, één karpertje van rond de 30 cm  en niet te vergeten grondels bij de vleet. Wat een heerlijk viswater.

De tweede stop was ongeveer 350 km dieper Frankrijk in, camping Les3Ours aan het riviertje De Loue bij het plaatsje Mont Barrrey.

Door de droogte ook in Frankrijk stond het water in het riviertje heel laag. De bodem van het riviertje was heel ongelijk. Bij de brug die vlak bij de camping lag was het wat dieper. Wij zagen wel mooie forellen zwemmen maar vangen ho maar.

Wij hebben het wel geprobeerd het resultaat was allen maar kleine forelletjes.

Één keer kreeg ik hulp toen ik aan vissen was van een zwemmer met snorkel. Met gebaren en stemgeluiden die ik niet herkende probeerde hij mij te vertellen dat er wel grote vissen waren. Uiteindelijk pakte hij mijn beaasde haak en bracht het naar de bodem, maar helaas ook dit werkte niet.

De derde stop was camping La Nubliere bij het plaatsje Doussard aan het meer van Annecy. Grote camping met weinig plaatsen aan het meer. De camping die wij op het oog hadden was compleet volgeboekt. Wij hebben rond gekeken of we een plekje konden vinden om van de kant af te vissen maar dat lukte niet. Wij zijn tot de conclusie gekomen als je wil vissen in het meer van Annecy dan moet je een bootje bij je hebben. S ’morgens en avonds zag je tientallen bootjes met vissers op het water komen voor mijn gevoel visten ze allemaal op roofvis.

Hier hebben wij ruim een week gestaan.

De vierde stop was Camping Municipal Le Renom aan het riviertje La Veyle bij de plaats Vonnas. Het riviertje liep achter de camping heen Wim had een stekje gevonden waar hij kon karperen, ik moest wat verder lopen. Ook hier hebben wij een dag of drie gestaan en natuurlijk gevist. Wat het karperen van Wim betreft, heeft hij niet veel geluk gehad. Ook hier heeft hij niets gevangen.

Ik had wat meer geluk met mijn pikkertje heb ik vier mooie giebels van rond 30 cm gevangen, winde, baars, en voorn. Op een gegeven moment een hele mooie aanbeet mijn pikkertje stond bijna dubbel, mijn  tuig scheerde door het water, en in eens, pikkertje recht en de lijn slap, onderlijn gebroken wat een pech.

De laatste dag heb ik nog een zeelt verspeeld. Ik had hem al aan de kant, stak mijn schep net te water, daar schrok zij zo van dat zij er vol gas vandoor ging. Maar ik had ze wel gezien een mooie zeelt.

Het was heel fijn verblijven aan de waterkant, waar ik op verschillende vislocaties ook IJsvogels en Buizerds en gele Kwikstaarten heb gezien.

WIM / AD