Karper vissen in Frankrijk met Jan en Ad.

Karper vissen in Frankrijk met Jan en Ad.

In week 37 en 38 had Jan de Heer samen met Ad de Kok ,van 15 september 2018 tot 22 september 2018 een weekje Karper vissen in Frankrijk geboekt. Bij het betaalwater Les etangs de La Carriere  bij het plaatsje Bieville-Quetieville in het departement Normandië.

Op vrijdag 14-09-'18 kwam Jan bij Ad zijn vis spullen halen. Zoals hengels tent en andere benodigd heden, om een week lang dag en nacht op karper te vissen. En daar hoort ook het nodige eten en drinken bij natuurlijk want zonder kan men niet leven, dus dat werd ook ingepakt.

Kamp holland

Op zaterdag 15-09-'18 's morgens vroeg om 02,00 uur vertrokken de mannen bij Ad vandaan, in een gehuurde VW bus. Die was afgeladen met stretchers, stoelen, koel boxen , slaapzakken en heel veel  Boilies om te karperen. Want al deze spullen passen niet in de luxe wagen van Ad of Jan." Ja ha  een mens sleept wat mee om een weekje te gaan Karper vissen".

 

Na een voorspoedige reis van 575 km zijn we om 10.30 uur in het plaatsje Bieville-Quetieville aangekomen. Als we bij het karper water zijn aan gekomen melden wij ons aan en gaan wij naar stek 16. Het water heeft een oppervlakte van 12 ha, en er zijn 5 van die meren op een af gesloten terrein van 52 ha. Voor Ad is dit de eerste keer, Jan is hier al 8 x eerder geweest.

stek 16

 

Om 12.00 uur lagen bij Jan en Ad 6 hengels in het water. Daarna eerst even brood gegeten en s middag alles op gebouwd. Om 15.15 uur ving Ad met Jan zijn hengel een Rijer karper van 29 pond.Ad heeft deze karper gevangen omdat Jan even een toilet bezoek had. 's Avonds om 20.00 uur werden de hengels op nieuw be aast en om 22.15 uur zijn we naar bed gegaan.

29 pond

26 pond

 

 

 

 

 

 

wc, douche en koelkast

Op zondag 16-9-'18 gaat bij Ad om 01.00 uur de pieper af , Als een speer onder de slaapzak vandaan, maar het bleek loos alarm. Dus maar weer naar bed gegaan om weer heerlijk verder te slapen. Om 05.45 uur weer uit bed gegaan om te plassen Ad blijft op," en Jan?' die ligt nog in bed ( en zaagt volgens Ad een heel bos om , maar er staat genoeg dus Jan kan lekker doorslapen ). Om 06.30 uur gaat bij Jan de pieper af, het was nog aarde donker en mistig. Ad die er toch al uit was grijpt de hengel en Jan komt uit bed en neem de hengel over van Ad en vangt een spiegelkarper van 26 pond.

Relax dag

Op maandag 17-09-'18  hadden de karpers waarschijnlijk een vrije dag gepland, want we vangen geen van beide geen enkele schub, en vragen ons af waar dat aan ligt?????? na een dag van piekeren en relaxen gaan we om 22.30 uur naar bed.

Op dinsdag 18.09.'18 gaat om 01.00 uur Jan wederom de pieper af maar helaas verspeelt Jan de karper, de vrije dag van de karper is voorbij want om 02.30 uur vangt Jan een spiegelkarper, eerst even wegen en de weegschaal stopt bij 24 pond na een paar mooie foto's wordt de vis weer terug gezet. Om 03.00 uur verspeeld Jan weer een karper, maar om 05.30 uur heeft hij een spiegelkarper 25 pond aan de haak. Zo is het toch 4 keer achter elkaar raak, en dat maakt karper vissen zo leuk en spannend.

25 pond

zeelt

de kok is aan het kokkerellen

Om 08.00 uur opgestaan van onze stretchers en eerst maar eens een ontbijt gemaakt (want je krijgt wel honger na zo'n nacht), daarna de   hengels opnieuw be aast. Bij Ad gaat en om 11.45 uur de pieper af en vangt hij een schubkarper van 28 pond. net na de middag om ongeveer 13.30 uur vervangt Ad de Boilies en dat levert een volgende aanbeet op om 14.35 uur volgens Ad een hele zware karper, maar ik krijg hem niet in het schepnet hij blijf maar van Ad af zwemmen en terug naar het diepere gedeelte van het meer na ± 6 min schoot hij los. We vissen met weerhaak loze haken dus de kans op een losser is dus aanwezig. Ad baalde enorm dat hij los schoot, maar ja nieuwe Boilies aan de haak gedaan en in de Flavour gedoopt en wachten maar weer. Dat is met dit weer geen straf, want het is af en toe bewolkt, maar in de zon is het 26 graden.

Toen het avond eten bereid, we eten gekookte aardappels en snij en witte bonen met 6 ballen gehakt, lekker hoor en als toetje een Juttertje ( je moet jezelf verwennen tenslotte;-). Als Jan de afwas is gaan doen, krijgt Ad krijgt een run op zijn linker hengel maar ook die lost zich na ongeveer 6 minuten,  jammer maar helaas. Verder blijft het rustig die avond en besluiten we maar om 22.15 uur naar bed te gaan. We liggen net op bed of Jan krijgt om 22.45 uur een run op 1 van de hengels, wat een mooie spiegelkarper oplevert van 22 pond.

 

Op woensdag 19-09-'18 om 01.00 uur verspeelt Jan een karper en verder gebeurt er die nacht niets wat duidt op een aanbeet.

's Morgen is Ad om 06.45 uur wakker en zet gelijk koffie, als 1e opnieuw zijn hengels be aast, om daarna het ontbijt te maken met gekookte eitjes en afbak broodjes. Om 08.30 uur krijgen we bezoek van ene Rob hij komt even kijken waarop Jan wakker wordt. Rob en Roland vissen op stek 25, dat is op een ander meer.Rob en Roland zijn vakantie vrienden van Jan. Na het ontbijt gaat Jan zijn 3 hengels opnieuw be azen. Ad schrijft intussen een verslag over deze visvakantie. Ad krijgt een om 13.00 uur run op één van zijn hengels en vangt een mooie 33 ponds schub karper, Waar hij heel blij mee is.

32 pond

33 pond

Jan was in de tussentijd  de afwas aan het doen en gelijk douchen. Toen hij terug kwam hebben we de karper gewogen en op de foto gezet en daarna kon Ad gaan douchen. Terwijl Ad weg is vangt Jan een mooie schubkarper als hij de karper wil scheppen hoort hij pang, de  lijn is gebroken daar baalde Jan heel erg van. en wel zo erg dat hij hele rare praat deed toen Ad terug kwam van het douchen. Verder werd er die dag niets gevangen.'s Avonds op nieuw de hengels van nieuw aas voorzien en weer te water gelaten om 22.00 uur naar bed te gaan. Die nacht waaide het heel hard.

Op Donderdag 20-09-'18 om 02.00 uur, een run op Ad zijn rechter hengel maar halverwege het meer verspeelt Ad de karper, balen zeg. Maar om 05.30 uur heeft Ad weer een run maar ook deze wordt jammer genoeg verspeeld . s 'Morgens ontbijt gemaakt met gekookte en gebakken eieren, lekker hoor. Onder het genot van een bakje koffie wachten maar weer. die dag hebben de karpers geen zin om in ons te bijten en we besluiten om 21.30 uur naar bed te gaan. te vroeg zo blijkt later. Want............

Om 23.15 vang Ad een spiegel karper van 20 pond daarna om 02.45 uur  een spiegel karper van 32 pond en en daarna om 05.15 uur  een spiegel karper van 30 pond. Jan krijgt om 06.30 uur beet en vangt een karper, maar bij het scheppen gaat het weer mis en opnieuw breekt de lijn vlak voor het landen van de karper.Balen zeg.

Vrijdag 21-9-'18, de laatste vis dag is inmiddels aan gebroken. we hebben al wat op geruimd wat we niet meer nodig hadden en het alvast in de bus gezet. Jan is nu de vaat aan het doen en gelijk douchen. We hebben besloten om de laatste nacht niet meer te vissen. Want de vorige nacht hebben we bijna niet geslapen, het was echt nood weer, met  wind kracht 8 en veel regen, met veel moeite konden wij de tenten  in bedwang houden. Maar dat hebben we ook weer overleefd. Om 18.30 uur stoppen we met vissen de hengels gaan om 19.30 uur de foedraal in en in de bus.

Op zaterdag 22-09-'18 zet Ad nog 2 thermoskannen koffie voor onderweg naar huis. Na dat Jan voor 22 juni 2019 op stek 23 (wel is waar op een ander meer) een plaats heeft besproken , rijden om 08.45 weg, na een voorspoedige reis met 3 maal een tussen stop, zijn we om 16.00 uur bij Ad thuis. Nadat we de bus gelost hebben en bij Lies een bakje koffie hebben gedaan, gaat ook Jan op huis aan.

Het was een hele leuke vis week en zeker voor herhaling vatbaar. En zoals je kunt zien zijn de foto's er ook.

Groetjes Jan de Heer en Ad de Kok