Vakantie op de Camping van het Eiland van Maurik 2018

Na een voorspoedige reis van 55 km komen wij bij de camping Eiland van Maurik aan

 

 

 

 

 

Na dat wij de gehuurde tent ingericht hadden, heeft Ad de viskar zijn Carp- Home bij het water geparkeerd, de fietsen er uitgehaald en de hengels om 16.30 uur op de Rodpot neer gelegd.

Ad had er 3 Stuks om 16.30 uur neergelegd en om 20.00 uur had hij nog niets gevangen.

Na deze eerste sessie heeft hij alle hengels opnieuw van aas voorzien en er nog 3 stuks erbij gelegen, dus meer kans op vis. In de tussentijd wachten op eventuele aanbeten , die worden geregistreerd door de piepers en dit alles onder het genot van een hapje en een drankje, en dan is het geen straf om aan de water kant te zitten.

lies probeerde ook met de vaste hengel een visje te vangen maar dit lukte ook niet.

Dit kwam ook omdat heel de de Rozewiel vol stond met wier, er was eigenlijk geen plaats om fatsoenlijk te vissen al de karpers zwommen aan de oppervlakte. Want Karpers waren er genoeg aanwezig.

 

 

Maandag, dinsdagen woensdag niets gevangen maar donderdag om 11.00 uur ( ik (Ad) was even met de hond Bobby wandelen en bij een ander karper water aan het kijken) toen belde lies dat ze een grote vis aan 1 van de 7 hengels had,  maar ze kreeg hem niet naar de kant vanwege het Veele wier ik was ongeveer 750 mtr.  van haar verwijderd "hou hem strak ik komt er aan" zij ik en rende zo hard als ik kon naar lies toe. Toen ik daar aan kwam heb ik de hengel van lies over gepakt, en de vis zat er nog steeds aan. Lies had al 15 min in gevecht geweest met de karper ik ben ook nog eens 10 min. bezig geweest om hem in het schep net te krijgen. Maar dat is uiteindelijk toch gelukt en na de nodige foto s en wegen (hij had een gewicht van 10.780 gram), weer terug gezet in het water en na het bijkomen van dit avontuur zwom de hele mooie schub karper weer langzaam weg, zo zie je maar als je lang genoeg wacht dan word je beloond.

Daar ga je van glunderen van zo'n mooie schubkarper.

Vrijdag zijn wij verhuist, we hadden vanwege het mooie weer langer bij geboekt en moesten hierdoor verhuizen naar een strand chalet op de zelfde camping.

 

 

 

Vrijdag zijn wij verhuist, we hadden vanwege het mooie weer langer bij geboekt en moesten hierdoor verhuizen naar een strand chalet op de zelfde camping.

Ad is nog wel een paar keer wezen vissen in het open water. Daar heeft hij 2 Brasems en 3 Voorntjes gevangen met de Feeder hengels.

En hoe kan het mooier op eerste pinksterdag zijn alle kinderen en kleinkinderen bij Ad en Lies op visite geweest en als af sluiting van een fijne dag is er gezamenlijk heerlijk gebarbecued.

Op dinsdag morgen werd alles weer ingepakt en ging het weer richting Hardinxveld -Giessendam

Al me al is het een leuke vakantie geweest met heel mooi weer.

Groetjes Ad en Lies de Kok