Vakantie verhaal van Ad en Lies de Kok

Vakantie  op Bospark ´t Wolfsven" in Mierlo juli 2017

 

Lies en Ad (ik) de Kok hadden een vakantie geboekt op Bospark´t Wolfsven" in Mierlo Noord-Brabant in de 1e week van Juli.  Ad had thuis ook het Carp-home ingericht met visspullen en dat is altijd handig als je op vakantie wilt vissen , zo heb je alle spullen bij de hand.

Vrijdagmorgen vertrokken en de aankomst op ´t Wolfsven" was om 13.00 uur. Nadat het huisje was bekeken en ingericht, werden de fietsen van de kar gehaald want de omgeving is prachtig om per fiets te genieten.

 

ik had gepland om zaterdag middag te gaan vissen van 13.00 tot 18.00 uur,  zogezegd en gedaan,  diverse visspullen gepakt ,2 karperhengels een stoeltje onthaakmat enz. enz. Want ik had gehoord dat er karpers rond zwemmen in het ven. Die middag heb ik 3 brasems en 10 voorntjes gevangen op de Winkle Picker, maar op de karper hengels niks gevangen.

Dinsdagmiddag zijn we samen, Lies en ik,  op de fiets naar een andere plaats bij het vennetje gereden om daar te gaan vissen. Lies met de vaste hengel van 4 mtr en ik met 3 karper hengels en 2 Winkle Pickers. we hebben die middag fijn gevist en verschillende soorten vis gevangen, brasem, voorn en blieken.

Die middag ving ik ook een schubkarper van 95 cm en  ±24 pond zwaar, mijn vis middag kon niet meer stuk natuurlijk zoals op de foto is te zien.

 

 

 

 

 

 

 

En na het onthaken op de onthaakmat en de fotosessie werd de mooie schubkarper weer terug gezet in het ven, wat is vissen toch een leuke bezigheid, zeker bij het onder gaan van een dobber of het afgaan van een beetverklikker.

Donderdag morgen ben ik in het ven gaan vissen van 06.00 uur tot ± 13.30 uur met 3 karper hengels en 2 Winkle Pickers. deze vis morgen was zeker succesvol en ik mag niet klagen over de gevangen vis want ik heb 4 brasems , 8 voorns en 3 blieken gevangen. Bovendien als kers op de spreekwoordelijke taart een karper van 80 cm en 16,1 pond gevangen waar ik heel erg mee in mijn nopjes was.

Nadat ik deze ook weer netjes heb terug gezet ben ik om 13.30 uur op gaan ruimen en naar het huisje teruggegaan.

In de vakantie kwam onze kleinzoon Dex ook op bezoek. En dan moet er met opa ook gevist worden natuurlijk.  In nog geen halfuurtje 10 voorntjes gevangen wat Dex en ook opa heel leuk vonden.

Al met al kan ik terug kijken op een geslaagde visvakantie waar ik erg van genoten heb.

Ad de Kok