Vissen vanuit de roeiboot met Ad en Wim

 

Voor mijn vakantie had ik (Bas de Ruijter) aan Ad Klop en Wim  van der Stelt gevraagd of ze in de eerste week van mijn vakantie nog het plan hadden om te gaan vissen, en dat hadden ze.  Het was alleen deze keer op een donderdag i.p.v. op woensdag, en ze gingen met de boot op de Giessen , maar ik mocht mee, "Drie man is geen enkel probleem in de boot" zei Wim, voor stoelen was gezorgd,  ik hoefde alleen een hengeltje en voer en aas te regelen . "De hengel hoeft niet lang te zijn hoor,  een deel of drie vier is zat"  en een schepnet was ook aan boord (en wat voor één , maar hierover later meer).

Dus de eerste donderdag van mijn vakantie afgesproken, ik moest om 9 uur aan de waterkant staan met mijn spullen dan werd ik met de boot opgepikt.

 

Terwijl ik aan kwam rijden zag ik Wim en Ad aan de overkant van de Giessen al de palen in het water steken, deze waren nodig om de boot aan vast te leggen. Zodra deze naar het oordeel van de mannen stevig genoeg in de bodem waren gedrukt, kwamen ze mij ophalen. ik kon makkelijk instappen vanaf een steiger, spullen in de boot(wel makkelijk hoor zo weinig spullen) en terug naar de palen, na het goed vast leggen, konden we de hengels te water laten. Ik had een nieuw soort voer en ik had ook het volste vertrouwen daarin , nu de vissen nog !!

Wim had buiten de vaste hengel ook nog karperhengels te water gelaten, niet al te ver van de boot en ook hier hoopte hij een karper mee te vangen.

Na het voeren en nadat Ad zijn hengel in het water had gelaten, had hij gelijk de eerste vis te pakken, een mooie voorn, Wim ving daarna de volgende , ik moest helaas even wachten maar daarna had ik ook de eerste vis binnen. Op het nieuwe voertje. Na diverse kleine visjes had ik een platte gehaakt en wel een hele mooie, Wim zei dat hij een schepnet voor in de boot had liggen. Ad pakte dat voor mij , zodat ik de platte kon scheppen. Nadat ik hem geschept had probeerde ik de brasem te onthaken, maar deze stribbelde tegen en wel zo erg dat hij plots uit het net verdween, maar niet over de rand van het schepnet maar door het net en zo weer het water in.  Wat Wim vergeten was te vertellen en ik had het niet gezien, was dat er een gat in het net zat. Wim en Ad hadden de grootste lol( bedankt Wim hihi) ik wat minder. De haak had hij met het spartelen wel los gekregen dus de vis leed er niks onder.

Verder die morgen werd er alleen in het begin vis gevangen maar later vielen de aanbeten een beetje tegen en werd het moeilijker om een vis te vangen. Ad had ook nog een picker uitgelegd en ving daar ook nog af en toe een visje mee. Al met al hebben we heerlijk gevist die morgen, op een schitterend visstek zo dicht bij huis maar toch een prachtige omgeving en heerlijk rustig.  Af en toe kwam er een roeibootje of een Sampan voorbij maar verder niets, zalig .

 

 

Om half één was het voor mij tijd om naar huis te gaan, want er moest voor de volgende week nog dingen geregeld worden tenslotte.

We hadden met zijn drieën een leuk netje vis gevangen, dat viel niet tegen. Nadat ik mijn spullen had opgeborgen en nog een paar foto's voor dit verslag had gemaakt, brachten Wim en Ad mij terug naar de steiger waar ik weer van boord kon. Zelf gingen ze nog een poosje door vissen. Na een groet  keerde ik huiswaarts en keek ik terug op een gezellige en leuke vismorgen vanuit een roeiboot.

Wim had de Karperhengels nog in het water liggen toen hij mij naar het steiger bracht maar hij had geen zin om de hengels binnen te halen, maar hoe los je dat nu op?? Nou simpel je steek één van de hengels in de steigerpijp waar de boot aan vast lag en de andere bind je er er aan vast , simpel toch?? "slim he van die Wim".

Wim en Ad hartelijk bedankt voor de leuke visochtend